onsdag 20 januari 2010

Noskvalster

Nu är vi precis hemkomna efter 5 timmar på Ultuna och 2000 mindre på kontot men det var värt varenda liten krona. Det är tur att man har en bra försäkring.

Det började förra veckan med att Melker fick inåtvända dragningar när han åt så vi trodde han satt i halsen eftersom det låter som andnöd. Men igår kväll kom dragningarna oftare och inatt blev det bara värre och värre så halv åtta imorse ringde jag Ultuna för en akuttid och åtta var vi där.

Efter en ordentlig undersökning konstaterade dom att Melker har noskvalster. Om inte blodprovet som vi får svar på imorgon säger något annat men vi skulle börja behandla honom med medicinen idag så hoppas vi det blir bra snart men dom första tre dagarna när noskvalstret dör kan det bli sämre. Är det inte bättre om en vecka måste vi åka in igen och kanske söva Melker vilket man egentligen inte ska göra med mopsar eller andra trubbnosiga hundar så det hoppas jag inte att vi behöver utsätta vår lilla älskling för.

MelkerUltuna
Hemma och väntar på medicin som jag lindade in i skinka
En av medicinerna. Han fick en avsvällande också
Utslagen hjälte med rakat ben, stackars lilla hjärtat

Nu ska dricka lite vitaminer så jag orkar ta tag i veterinär pappren som ska till Agria innan jag somnar bredvid min prins efter en sömnlös natt.

6 kommentarer:

mika sa...

hoppas han blir kry snabbt :) krya på dig melker

Angelica sa...

Krya på dig sötnos!

Mia sa...

Stackars lilla Melker.. Hoppas han blir bra snart! Jag och min sambo har ju pratat om att skaffa en mops så nu undrar vi om det här har något med just rasen att göra?

Johanna sa...

Stackars lille Melker! Krya på dig och hoppas du blir bättre snart... Kram från Gunwald med matte

Kolas matte sa...

Noskvalster kan alla hundar få, och mopsen är inte mer drabbad än andra trubbnosade hundar.

Melker sa...

Tack gulliga ni!

Mia: Nej det har det inte, precis som kommentaren ovan så kan alla hundar drabbas av det.