lördag 23 januari 2010

Ännu en sömnlös natt...

Första natten och inatt har vart värst hittills och dag 3 (som är idag) efter påbörjad medicinering ska vara det också så hoppas verkligen att det vänder snart! Det gör ont i hjärtat att se Melker såhär, mår inte han bra så gör inte vi det heller.

Är det någon av er som sitter inne med kunskap/erfarenhet angående noskvalster eller har ni några tips/råd att ge oss? Dela gärna med er isf.

5 kommentarer:

Carina sa...

Vet hur det känns. Tänker på er. Krya på dig Melker. Kram

Lina sa...

Hej! Min gammelhund har fått noskvalster tre gånger under sitt liv och alla gånger har vi behandlat med något medel som är i vätskeform som man häller i nacken. Man gör det en gång med en jätteliten tub sen väntar man ett par veckor och gör det ytterligare en gång så att man ska vara säker på att alla kvalster dör. Det har funkat jättejättebra och innåtsnörvlingarna och slöheten har slutat redan samma dag man tar första dosen.Minns inte namnet på medicinen nu men det vet ju veterinären. Kan ju vara värt att testa innan ni söver!

Mopsen Gunwald sa...

Stackars Melker! Krya på dig nu och bli frisk snabbt! Kram från Gunwald med matte

Melker sa...

Hej Lina! Jag har blivit tipsad om ett medel som heter stronghold som man droppar i nacken, kan det kanske vara de? Det kan man ha på i förebyggande syfte någon gång per år för att hålla ohyra borta. Det ska vi testa när Melker är klar med medicinen så slipper vi kanske det här igen.

Tack för ditt tips!

lina sa...

Hej igen. Ja precis, stronghold heter det, verkar vara helt ofarligt sålänge hunden inte kommer åt att slicka i sej det. Jägare brukar ha på det flera gånger om året för att inte riskera nedsatt luktsinne under jakten. Lycka till!