söndag 31 maj 2009

Helgen

Fredagen började med ett veterinärbesök. Melker skulle ta 12 veckors sprutan som han egentligen skulle göra på onsdag med syskonen men det fick bli ett tidigare besök då han har fått en böld på överläppen som bara växte och så är han halt på vänster framben.
Han började halta för två veckor sen när han busade med Ludde i Siggefora och efter det har han liksom inte blivit bra men har inte gnällt nånting, varken då eller när man känner på benet så det är svårt att veta vad det kan vara, stackars lilla killen!
Veterinären sa att det inte var någon fara. På läppen var det var en varböld så nu ska han äta penicillin i 10 dagar och så hoppas vi att den går bort! Och haltandet kunde han inte säga så mycket om utan vi ska avvakta och se men blir det inte bättre inom en vecka så blir det djursjukhuset och röntga. Tills dess får Melker inte anstränga sig alls, så han har mest blivit buren hela helgen!

Efter veterinärbesöket i fredags åkte vi till Gräsö och Öregrund




Igår hade jag bestämt med Johans lagkompisars tjejer att vi och killarna skulle grilla och då var tanken att vi skulle ta med Melker dit då inte alla av dom har träffat han än men det var innan vi visste hur han skulle reagera på sprutan och penicillinen, veterinären sa att han kunde bli trött men han var helt sänkt hela dagen igår plus att han knappt kunde stödja på benet heller så då kändes det inte aktuellt att varken ta med han dit eller lämna ifrån han (för första gången) i det tillståndet så vi var tyvärr tvungna att avstyra men det kommer flera gånger, snart!

Idag var det morsdags firande och i Tierp åkte vi förbi tre mopsar och då var vi ju bara tvungna att stanna men stackars Melker fick inte busa med tjejerna för matte, inte förns benet blir bra!

Imorgon ska jag åka ifrån Melker för några dagar i Göteborg på en jobbresa och nästa vecka är det dags igen men då blir det några dagar till Milano i Italien. Melker kommer ha det jätte bra hemma hos husse men vad jag kommer sakna han!
På tal om det så är det nog dags att packa nu, tror ni någon märker om jag packar ner Melker i resväskan?

Inga kommentarer: